Kuidas heateod ikkagi täpselt levivad… kohe räägin

Heateo tegemise ja kellukese andmisega võib alustada igaüks ja selles ongi asja võlu, et heategude ahela algpunktiks võib olla ükskõik, kes. See tähendab, et see on meie kõigi ettevõtmine, mis läks lahti esimesel advendil sadadest  Eestimaa eri kohtadest ning hakkas järjest levima.

Paberil näeb see välja nii, aga päriselus on need südamest tulevad heateod:

Heateod, mis tulevad südamest

Heateod, mis tulevad südamest

Alguses teeb inimene 3 heategu, igast heateost, mille ta teeb, hakkab omakorda hargnema ahel – tehtud heateost kasvab välja kolm, kolmest üheksa, üheksast kakskümmend seitse, edasi 81 ja see kasvab ning kasvab. Isegi ainult ühe nö alguspunkti puhul kuluks ideaalis terve Eesti katmiseks ainult 13 nö laienemisringi. Aga lõpuks on need ainult numbrid, peamine on ikkagi see, mis eelneb kellukese ulatamisele.

1+2

Head tehes annab iga inimene edasi ühe kellukese, saaja meisterdab või hangib juurde kaks kellukest ning annab tema kätte kogunenud 3 kellukest edasi. Ka järgmised inimesed toimivad samamoodi – saades ühe kellukese hangivad 2 juurde ning annavad kõik 3 kellukest edasi. Sel põhimõttel see kasvabki ning alguspunktiks võib olla igaüks meist. Seega hangi kolm kellukest, pane need taskusse ja ole valmis, sest head tehes saad suurt rõõmu tunda!

Kui sa leiad, et see on hea mõte, siis ära hoia seda endale! Kui tunned, et vajaksid teistele selgitamisel abi, siis prindi see jutt välja ja anna heateoga edasi. Lisa paberile ka igaks kümneks juhuks blogi aadress: olehea.wordpress.com

Usu mind, ei lähe kaua ja sa näed ning tunned muutust – hea jõuab ringiga tagasi sinuni!!!

Sildid: , , , , , , , ,

13 kommentaari to “Kuidas heateod ikkagi täpselt levivad… kohe räägin”

  1. Rix Says:

    Kõlab huvitavalt, samas tahaks näha, et see ikka korralikult käima läheb, ehk võtan isegi sellest osa

  2. olehea Says:

    Me anname igal juhul endast 100% ja enamgi veel, et see tõeliselt hoo sisse saaks ja ma usun, et sa ei pea kaua ootama, et näha, kuidas see juhtub, aga selle kõige juures ei ole lõpuks oluline, mida teised sinu kõrval teevad või ei tee, sest see tunne, mis kaasneb heateoga on mõnus ja see võiks juba olla piisav tõuke andmiseks. Kedagi sundida ei saa ja seda me ei tahagi teha, aga see on lihtsalt väike lisatõuge ja võimalus positiivsust levitada. Paadis on veel ruumi, ise vaatad, kas hüppad peale või mitte 🙂

  3. Allan Says:

    hehe, see pilt on päris tore, meenus vererakkude küpsemise rida 😀

  4. olehea Says:

    Täiesti võrreldav heategude küpsemise reaga, kas pole 🙂

  5. Riho Says:

    Nii vahva ettevõtmine :):) SOOVIN TEILE SÜDAMEST ÕNNE JA EDU? Kuidas te sellise idee peale tulite üldse? Kuidas edeneb asi siiani? Meedia pole huvi tundnud asja vastu?

    Jõudu ja jaksu,
    Riho.

    • olehea Says:

      Tõeliselt hea meel kuulda, et meeldib! Idee sündis sellest, et mõtlesime, et võiks positiivsust juurde tuua heategude tegemisega üksteisele. Siis pisut aega nuputasime, et kuidas seda võiks teha ja mõttelennu käigus tekkis selline idee. Samas me pole esimesed maailmas, kes seda põhimõtet rakendavad (näiteks kunagine USA riigimees ja ühiskondlik aktivist, Benjamin Franklin, saatis nii oma heateo suurele ringile juba 1784. a.).

      Aga lõpuks ei ole meie jaoks tähtis, kes ja millal seda varem on teinud, peamine on, et heateod liikuma panna. Veelkord aitäh inspireeriva kiituse eest, see andis praegu väga mõnusa tõuke!

      Läinud on hästi selle ettevõtmisega, ega me ise ka täpselt ei tea palju osalejaid ja kellukesi väljas on. Meedia kohapealt nii palju, et paaris raadios olen rääkimas käinud, näiteks vikerraadio lõik on siin:
      http://vikerraadio.err.ee/helid?main_id=1251901

      Postimehes oli ka korra artikkel:
      http://joulud.postimees.ee/?id=197183

      Pöidlad pihku, ma usun, et meie kõigi abiga hakkavad heateod veel jõudsamalt levima!

  6. Huviline Says:

    kas see pole mitte mati@kus algatus? ehk siis see peaks olema lihtsalt turundus sellele portaalile?

    • olehea Says:

      Ega tegelikult me ei teegi sellest mingit saladust, isegi tekstis on kirjas, et projekti algatas Kus.ee. Meie nö turundus ongi inimestele head teha. Kui sa panid augustis tähele, kilekottide-riidest kottide vastu vahetamise kampaaniat, siis selle taga olime ka meie. Me Kus.ee’s näeme asja nii, et turundus ei tohiks olla mingi suur koll, mille eest tuleb ära põgeneda ja uksed-aknad sulgeda, vaid teha tuleb selliseid asju mis inimestele südamesse lähevad ja ka tegelikult olulised on, siis jääd sa meelde ja inimesed hindavad su tegemisi.

      Samas on oluline, et sa oma tegemistesse ka ise kogu hingest usud, mitte ei tee seda ainult promo pärast. Meie usume. Ja lõpuks kui sul kõige selle juures veel väga hästi läheb, siis inimesed tulevad ja vaatavad ka, mis sa muidu teed. See projekt sai alguse siirast soovist teha head ja kui Kus.ee sellest ka tuntust kogub, siis on see lisaboonus seal juures.

  7. olehea Says:

    Kas siiamaani on kellelgi mõni kogemus ka seoses heategude tegemisega, mida ta tahaks jagada?

  8. Riho Says:

    :))))) oled superveenev esineja, mati. loodetavasti näeme tulevikus veel ka videosid!

    ja ega see kui heategevuse eesmärk on kasum siis see seda kuidagi ei muuda, hea saab ikkagi tehtud. OLGE HEAD, inimesed!

    • olehea Says:

      Aitäh, Riho! Tõeliselt hea meel tõelise pöidlahoidja üle 🙂

      Loodame, et videosid tuleb veel ja ehk kasvab asi suuremakski kui paar videot, elame näeme, ma püüan vähemasti omalt poolt tugevasti sellele kaasa aidata.

  9. olehea Says:

    to Huviline, mis ma oskan öelda, see on ju ainult lisaboonus. Ega me ei müü praegu sulle midagi ja ega sa ju ei osta ka midagi, me lihtsalt ütleme, kes selle asja käima lükkas.

Lisa kommentaar